חפשו כל דבר:

מבולבלים? בואו לקבל עצה של מומחה:

    לייעוץ טלפוני ויצירת קשר

    השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

      אבחון פסיכודידקטי – אבחון משולב

      אבחון פסיכו דידיקטי משלב בין האבחון הפסיכולוגי והאבחון הדידקטי ובוחן את ההשפעות הרגשיות והן את התפקודים הקוגנטיביים והפסיכולוגיים על יכולות הלמידה.

      מהו אבחון פסיכודידקטי?

      אבחון המשלב את ממצאי האבחון הדידקטי עם ממצאי האבחון הפסיכולוגי ובודק הן את התפקודים הקוגניטיביים והן את ההשפעות הרגשיות והפסיכולוגיות על יכולות הלמידה ומאפשר קבלת תמונה רחבה יותר על מקור הקשיים והדרכים להתמודדות עימם.

      ההיבט הדידקטי

      בחינה של מוקדי הקושי הלימודיים ומתן המלצות לדרכי התערבות באמצעות זיהוי והתאמת אסטרטגיות למידה מועדפות כגון: הקראת החומר או בחינת התלמיד בעל פה, תוספת זמן למבחנים ומבדקים, קשיי כתיבה ילוו בבקשת הכתבת התשובות בעל פה ועוד.

      באבחון דידקטי בודקים מגוון יכולות ותפקודים בתחום הלמידה כגון: תפקודים קוגניטיביים, תהליכי עיבוד מידע חזותי ומרחבי, תפקוד גרפו מוטורי, תפקודי זיכרון, תהליכי עיבוד מידע לשוני / שפתי וטווחי קשב וריכוז, מיומנויות הלמידה, כישורי הקריאה, הבנת הנקרא, כתיבה, הבעה בכתב בעברית ויכולת מתמטית בסיסית.

      ההיבט הפסיכולוגי

      האבחון הפסיכולוגי נערך על ידי פסיכולוג חינוכי מומחה וכולל הבנה של חלקים רגשיים ופסיכולוגיים בהקשר הלימודי, כמו הערכת משכל, מוטיבציה, דימוי עצמי, דפוסי התמודדות ועוד. תפקודים אלו נבדקים באמצעות מספר מבחנים, ביניהם מבחנים השלכתיים המיועדים להגדיל את ההבנה על המתרחש מבחינה רגשית בעולמו הפנימי של המאובחן.

      מי עורך את האבחון?

      האבחון הפסיכו-דידקטי הינו אבחון "משולב" ועל כן, האבחון הפסיכולוגי מתבצע רק על ידי פסיכולוג חינוכי מומחה והאבחון הדידקטי נערך על ידי פסיכולוג חינוכי מומחה ו/או על ידי מאבחנת דידקטית (בעלת תואר שני בלקויות למידה).

      מתי לפנות לאבחון פסיכודידקטי?

      פנייה לאבחון פסיכו-דידקטי מתאימה במקרים של קשיים לימודיים אשר עלולים לייצר לרוב תחושת תסכול וחוסר ערך עבור הילד. מטרת האבחון להבין ולאתר את הבסיס לקשיים, את תחומי החוזק וכן את מיומנויות הלמידה אשר מהווה חולשה ולהציע תכנית התערבות חינוכית-טיפולית המותאמת אישית עבור קשייו וצרכיו של המאובחן בהתאם לממצאים שנתגלו במהלך האבחון.

      רבים פונים לאבחונים דידקטיים ופסיכו-דידקטיים בשל הקשיים הבאים:

      • קשיי התארגנות.
      • איטיות בביצוע.
      • קושי להפנים את החומר הנלמד.
      • הספק נמוך בעת למידה.
      • חוסר זמן בבחינות ומבחנים.
      • שגיאות איות מרובות.
      • קושי ברכישת השפה האנגלית.
      • קושי ברכישת שפה זרה שנייה (ערבית, צרפתית).
      • קושי בתפקוד המתמטי.
      • חרדת ביצוע.

      מה משך האבחון?

      משך האבחון משתנה בהתאם לנבדק ונע בין שעתיים וחצי לשלוש שעות וחצי.

      נהוג לפצל את האבחון ל-2 פגישות על מנת שלא להעמיס על הנבדק.

      למי האבחון מתאים?

      תלמידי ביה"ס ביסודי, חטיבה ותיכון החווים קושי בלימודים ו/או קושי רגשי סביב הלמידה. מופנים בדר"כ על ידי גורם מקצועי בבית הספר או על דעת ההורה.

      בביה"ס יסודי, בדרך כלל הילד מופנה לעשות את האבחון הדידקטי לאחר שהפסיכולוג החינוכי בבית הספר עשה את החלק של האבחון הפסיכולוגי וביחד הם משלימים אבחון פסיכו-דידקטי. ייתכן גם והתלמיד יופנה לבצע אבחון פסיכו-דידקטי במלואו.

      בחטיבת הביניים, אבחון פסיכו-דידקטי הוא האבחון המקיף והשכיח לתלמידי החטיבה המאפשר לקבל הערכה רחבה של התלמיד הן בהיבט הרגשי והן בהיבט הדידקטי. יצויין, כי מוסדות החינוך בדרך כלל נוטים להתנות קבלת התאמות במוסד בביצוע אבחון פסיכו-דידקטי מלא.

      האבחון מתאים גם לסטודנטים הזקוקים להקלות והתאמות בלימודים אקדמאיים או לפסיכומטרי. במקרים אלו, גם סטודנטים שביצעו בעבר אבחון דידקטי או פסיכו-דידקטי בשנים קודמות וזקוקים לחידוש האבחון טרם תחילת הלימודים האקדמאיים.

      כמה עולה אבחון פסיכודידקטי?

      עלות אבחון פסיכודידקטי במכון תושיה נע בין ₪1850 – ₪2,600 עבור אבחון מורחב הכולל עברית, חשבון ואנגלית, ונעשה על-ידי פסיכולוג חינוכי מומחה.

      קיים במכון שלנו שירות ייחודי של הגעה עד הבית! השירות על ידי הפסיכולוג המומחה חביב טרמנס בתוספת של 450₪. בהתאם לאזורי ההגעה ברחבי הארץ.

      ** 8.10.23 עדכון –  עקב המלחמה הגעה עד לבית ללא תוספת תשלום בהתאם לאזורי ההגעה ברחבי הארץ. **

      קיימים החזרים מקופת החולים וביטוח פרטי:

      🗸 חברי כללית פלטינום נהנים ממחיר אבחון מסובסד.

      🗸 חברי מכבי נהנים ממחיר הנחה

      🗸 בעלי ביטוח פרטי נהנים מהחזר נוסף על ידי חברת הביטוח, בהתאם לפוליסה.

       

      למה המחיר משתנה ממכון למכון?

      פעמים רבות אנשים פונים אלינו בבקשה להנחה.
      אבל כמו בכל מקצוע, בעלי מקצוע שהם מומחים בעלי ניסיון של עשרות שנים וידע רב משקפים ערך ייחודי,
      לכן נרצה עבור ילדנו או עבורנו את הטוב ביותר.
      אצלנו כל האבחונים נעשים על-ידי פסיכולוג חינוכי מומחה – חביב טרמנס, בעל הכשרה מקצועית ומוניטין רב של 30 שנה בתחום ומוכר כמוביל בתחום.

      (***הדירוג בדף העסקי של "מכון תושיה" בגוגל בציון מושלם של 5 כוכבים ומעל מאה ביקורות מפורטות של לקוחות מאומתים)

      אבחונים במחירים נמוכים יותר מהממוצע, הינם בדרך כלל אבחונים הנעשים על-ידי פסיכולוגים מתמחים ולא מומחים.
      והחסרונות הם ברורים: פחות מקצועיים ומדויקים, האבחון אורך יותר זמן וההמלצות לא תמיד מתקבלות במלואם.

      לכן לא משנה באיזה מכון בחרתם, כדאי לבדוק מול המכון מי הפסיכולוג שיאבחן את ילדכם.

      שירות ומקצועיות מעל הכול!
      עובדי ומנהלי המכון מתחייבים לתת שירות אישי, מקצועי ואוזן קשבת
      לכל אחד מלקוחתנו לאורך כל שלבי התהליך עד לסיומו!

      חפשו אותנו בגוגל – "מכון תושיה בראשות הפסיכולוג חביב טרמנס"
      דף עסקי בגוגל – המכון מדורג בציון שירות הכי גבוה של 5 כוכבים עם מעל 100+ ביקורות מפורטות של חוויות לקוחות מאומתים.

      לייעוץ טלפוני ויצירת קשר:

      השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

        מידע נוסף בנושא

        איזה מכון לאבחון פסיכודידקטי נבחר?

        ברחבי הארץ ישנה פריסה של מכונים לביצוע אבחון פסיכודידקטי. חשוב לציין כי מכון לאבחון פסיכודידקטי הוא מכון שמוסמך לביצוע האבחון ושמועסקים בו אנשי מקצוע שמותר להם לבצע את האבחון כמו למשל פסיכולוגיים חינוכיים, מאבחנים דידקטיים מוסמכים או פסיכולוגים שאינם חינוכיים ביחד עם מאבחנים דידקטיים בזמן האבחון.

        חשוב לבחור מכון לאבחון פסיכודידקטי שיש לו מספיק ניסיון, המלצות וזמינות לביצוע האבחון. חשוב לציין כי ישנם מכונים אשר נמצאים בהסדר עם קופות החולים וניתן לבצע בהם אבחון בהשתתפות הקופה. האבחון עקרונית מתאים לילדים עד גיל 18.

        קשיי קשב וריכוז

        לצד מקרים אלו ישנם מקרים בהם האבחון מציף בעיית קשה וריכוז בה ניתן לטפל על ידי נוירולוג ואנשי מקצוע נוספים, אך לא מדובר כאן בלקות למידה או בצורך של מסגרת חינוך מיוחדת. במקרה של קשיי קשב וריכוז לעתים מאושרת לתלמיד תוספת זמן בבחינות למשל או הקלות נוספות. למי שסובלים מלקויות למידה לעתים הפתרון הוא דרך בחינה שונה כמו למשל בחינה בעל פה במקום בכתב.

        התועלות – מכון לאבחון פסיכודידקטי

        תוצאות של אבחון פסיכודידקטי הינן בעלות השלכה והשפעה בכמה רבדים. ראשית, כאשר מסקנות המבחן מצדיקות את הצורך בתגבור שעות הלמידה של הילד במסגרת שעות תמיכה מיוחדות שיסייעו לו להתמודד עם קשיי הלמידה, להשתפר ולמצוא פתרונות ליישום. עם תוצאות האבחון ניתן לממש זכות וזכאות לשעות אלו כאשר יש להגיש את הבקשה בשילוב תוצאות המבחן לוועדת שילוב או לוועדה בין מקצועית.

        ישנם מקרים אחרים בהם התוצאות שסיפק מכון לאבחון פסיכודידקטי הינן כאלו שמצביעות על הצורך בשילוב התלמיד במסגרת החינוך המיוחד. במקרה כזה ניגשים עם תוצאות האבחון לוועדת השמה או לוועדת אפיון וזכאות.

        מכון לאבחון פסיכודידקטי

        לעתים עולה הצורך לביצוע של אבחון פסיכודידקטי. אבחון כזה מבוצע במכון לאבחון פסיכודידקטי על ידי אנשי מקצוע שמוסמכים לכך. מטרת האבחון הינה לאתר האם קיימים קשיי למידה או גורמים רגשיים אשר משפיעים בצורה לא חיובית על מהלך הלמידה בכיתה. הקשיים יכולים לנבוע מלקויות למידה למשל, ממצב רגשי או מסיבות נוספות.

        מהלך המבחן הפסיכודידקטי 

        מבחן פסיכודידקטי כולל חלקים שונים כאשר המבחן בממוצע אורך 6 שעות. במרבית המקרים לא מדובר על מפגש אחד במכון האבחון אלא על 1-3 מפגשים, בהתאם לקצב ההתקדמות ויכולת הקשב של הילד. המבחן עצמו כולל כאמור חלקים שונים. אחד החלקים למשל מטרתו למפות את יכולות הילד בכל הקשור לכתיבה, ציור וצביעה. המבחן שם לב לאופן הכתיבה, חוזק הכתיבה, גודל האותיות ופרמטרים נוספים שניתוח שלהם מלמד על תפקוד מוטורי-גרפי. היבט נוסף כולל מבחן IQ וגם היבט פסיכולוגי שמטרתו לחשוף האם ישנם קשיים רגשיים אצל התלמיד השפיעים לשלילה על הלמידה.

        ישנם גם חלקים נוספים במבחן פסיכודידקטי שבודקים את הקריאה, ההבנה, הזיכרון והתפיסה. ישנם מבחנים שכוללים גם הרחבת חשבון ושפה (אנגלית).

        הסיבות לביצוע מבחן פסיכודידקטי 

        ניתן לחלק את הנסיבות לביצוע מבחן פסיכודידקטי לשלושה גורמים עיקריים. הראשון בהם הוא החשד כי לילד ישנם קשיי ריכוז וקשב אשר פוגעים ביכולת הלמידה שלו ומונעים ממנו לשבת בשיעור להתרכז ולקלוט את החומר כמו שאר התלמידים. הגורם השני הוא כאשר צפים קשיים רגשיים או חברתיים שהילד חווה בבית הספר ועם חברים בשעות אחה"צ. קושי רגשי או חברתי משליך באופן ישיר או עקיף על מהלך הלימודים של הילד. והסיבה השלישית לביצוע המבחן היא כאשר ההורים או המורים שמים לב כי ישנו פער בין המצוי לרצוי. כאן הכוונה כי ניכר כי הילד הוא בעל יכולות טובות, הוא משקיע בהכנת שיעורי הבית ומשיחות עמו נראה כי הוא מבין היטב את החומר, מסיק מסקנות ומגלה סקרנות – אך תוצאות המבחנים והמטלות לא תואמים את התנהגות הילד.

        מבחן פסיכודידקטי

        ישנם תלמידים, לרוב מכיתות ב' ומעלה, אשר מבצעים מבחן פסיכודידקטי. מבחן זה, שגם נקרא אבחון פסיכודידקטי, מטרתו לאבחן האם קיימים קשיי למידה או גורמים אחרים שפוגעים בתהליך הלמידה או בתוצאות הלימודיות של התלמיד בבית הספר. הרקע לביצוע המבחן יכול להיות או מרצון של ההורים שמבחינים בקשיים לימודיים שהילד שלהם חווה, או בשל הפניית בית הספר. ריכזנו לפניכם כל מה שחשוב לדעת בהקשר הזה.

        הסוגים והמחיר של אבחון פסיכודידקטי

        אבחון פסיכודידקטי מחיר מושפע גם מסוג האבחון. יש אבחון דידקטי בלבד, ויש אבחון משולב שכולל אבחון דידקטי ואבחון פסיכולוגי. המחיר עבור האבחון עומד על 1,400 ₪ עד 2,500 ₪. המחיר מושפע מסוג האבחון, כמו גם בהרחבות שונות שניתן לכלול בו כמו למשל הרחבות של שפת האנגלית או של מתמטיקה. מאבחן מקצועי שיש לו עשרות שנות ניסיון לרוב יהיה בעל תג מחיר גבוה יותר לעומת מאבחן עם הרבה פחות שנות ניסיון. חשוב בהקשר הזה לציין שמדובר בהוצאה חד פעמית לאבחון שיש לו השלכות רבות על עתידו החינוכי של הילד שלכם. ולכן ההיגיון אומר כי במקרה הזה יש לספק לילד את האפשרות הטובה ביותר עבורו, ולא תמיד חסכון של כמה מאות שקלים הוא החלטה נכונה.

        חשוב גם לציין שאבחון שמחירו זול יחסית לשוק לא מצביע בהכרח על אבחון פסיכודידקטי שאיננו איכותי. ישנם מכונים שונים שמציעים אבחון פסיכודידקטי והמחיר משתנה ממכון למכון.

        היכן וכמה זמן

        ניתן לבצע אבחון פסיכודידקטי במכון מוכר אשר מוסמך לבצע אבחון זה. בנוסף למכון עצמו יש חשיבות למי שמבצעים את האבחון. על המאבחן להיות איש מקצוע שהוסמך לכך כאשר לרוב מדובר על פסיכולוגיים חינוכיים או מי שהתמחו בלימודי לקויות למידה. גם פסיכולוג שאיננו מפסיכולוג חינוכי לצד מאבחן דידקטי, יכולים שניהם יחדיו לבצע את האבחון לילד. אבחון כזה מתפרס על פני כמה מפגשים כאשר לעתים יספיק מפגש אחד ולעתים יידרשו כשלושה מפגשים. הדבר תלוי ביכולות הקשב של הילד כמו גם בתוכן האבחון.

        אבחון פסיכודידקטי מחיר

        אבחון פסיכודידקטי הוא אבחון שנעשה לרוב לילדים בגילאי בית הספר, והוא אבחון שהתועלות ממנו מצדיקות לגמרי שיקול של אבחון פסיכודידקטי מחיר. האבחון מזהה קשיי למידה ודפוסים אצל הילד, כאשר המטרה היא ככל שעולים קשיים מהאבחון – לספק כלים והמלצות לטיפול מתאים, כמו גם התאמה של תוכנית הלימודים ואנשי מקצוע שילוו את הילד במהלך לימודיו. התהליך מספק תוצאות ומסקנות ביחס לתמונת המצב שעולה ממנו. האבחון מציף קשיי למידה בחלוקה לסוגים שונים כמו גם קשיים רגשיים.

        מסקנות וההמלצות לגבי אבחון פסיכודידקטי

        ניתוח תוצאות המבחן, שכמובן מתבצע אך ורק על ידי אנשי מקצוע שהוסמכו לכך – כולל המלצות שונות. כך למשל אחת ההמלצות יכולה להיות הוראה מתקנת שתסגל לילד הרגלי למידה נכונים, והמלצות נוספות יכולות להיות שיפור מיומנויות הקריאה, טיפול פסיכולוגי, ליווי משפחתי או תוכנית לימודים מותאמת.

        אבחון פסיכודידקטי ניתן לבצע במכונים מוסמכים לכך על ידי אנשי מקצוע. האבחון מתבצע על ידי פסיכולוג מומחה או על ידי פסיכולוג ומאבחן דידקטי. האבחון כולל קשת רחבה של בדיקת מיומנויות ויכולות כמו יכולות חשיבה כאמור, יכולות שפה, יכולות מוטוריות וגרפיות, זיכרון, קשב, יכולות ניהול ועוד. בהתאם לצורך תינתן המלצה על הוראה מתקנת במסגרת של תוכנית טיפול מתאימה לילד. תפיסת המציאות, מצבו הנפשי של הילד, הרגע שלו וגורמים נוספים משפיעים על מהלך ותוצאות המבחן – והם למעשה חלק בלתי נפרד מהתמונה הכוללת בהקשר הזה. בכדי לבצע אבחון פסיכודידקטי יש לפנות למכונים המוסמכים לכך או לקופות החולים.

        קוגניציה ורגש

        תהליך של אבחון פסיכודידקטי כולל גם רובד קוגניטיבי, לצד רובד של יכולות למידה ורגש. החלק הקוגניטיבי מתייחס לבדיקה של יכולות אינטליגנטיות שונות. כך למשל מתבצע מבחן הבודק יכולות חשיבה. החלק של יכולות הלמידה, שנקרא כישורי למידה, הוא חלק אשר בודק יכולת קליטה של אינפורמציה ראשונית ומשנית, ותיקון אינפורמציה. החלק של הרגש בודק האם קיימים אצל הילד פחדים, חרדות ואת תפיסת העולם שלו.

        אבחון פסיכודידקטי הוא אבחון שמטרתו לזהות ולהבין קשיי למידה אצל הילד או הילדה. האבחון כולל חלק דידקטי וחלק פסיכולוגי כאשר בהסתמך על תוצאות האבחון ניתן להבין האם קיימים קשיי למידה, מהם ולהמליץ על טיפול מתאים.

        האבחון עצמו

        התהליך כולל ביצוע של מטלות שונות, לצד איסוף נתוני רקע על הילד. איסוף נתוני הרקע כולל למשל שיחות עם ההורים, המורה או הגננת. חלק המטלות כולל מבחנים שונים שמשליכים אור על אופן החשיבה של הילד, על היכולת שלו להסיק מסקנות, להתמודד עם בעיות, לעבד מידע ועוד. אופי המטלות והמבחנים המתקיימים במסגרת אבחון פסיכודידקטי משתנים בהתאם לגיל הנבדק.

        קידום אתרים קידום אתרים